Σεμινάρια

Σεμινάριο:
Μεταμορφώστε τις Σχέσεις σας με τη Δύναμη της Συγχώρεσης

Στις μέρες μας, κατά κοινή ομολογία, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και μας προβληματίζουν αρκετά.
Είτε πρόκειται για συντροφικές σχέσεις, είτε για τη σχέση με τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους συναδέρφους μας, τους κρατικούς οργανισμούς ή ακόμα και τη σχέση μας με το ίδιο μας το σώμα,  όλοι έχουμε κάποια σχέση που μας δημιουργεί έντονα συναισθήματα και μας κάνει να νιώθουμε αδικημένοι και θύμα.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι έτσι. Βάζοντας την τεχνικής της Δραστικής Συγχώρεσης στη ζωή μας, αφήνουμε την ταυτότητα του θύματος, παίρνουμε πίσω τη δύναμη μας και οι σχέσεις μας μεταμορφώνονται!

Η Δραστική Συγχώρεση είναι μια απλή διαδικασία 5 βημάτων που μας βοηθάει να βρίσκουμε τη γαλήνη σε οποιαδήποτε κατάσταση, οποιαδήποτε στιγμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε πρόθυμοι να δεχτούμε την πιθανότητα ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και ότι μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτό που βλέπουμε τη δεδομένη στιγμή. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της μεθόδου δίνουμε το πρόβλημα στον Ανώτερο Εαυτό μας και αναλαμβάνει αυτός τη λύση του. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εντυπωσιακά:

 • Μείωση του άγχους
 • Καλύτερη υγεία
 • Καλύτερες προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις
 • Βελτίωση των οικονομικών
 • Αύξηση της ζωτικής ενέργειας
 • Προσωπική ενδυνάμωση
 • Επίλυση διαφορών
 • Απελευθέρωση από φόβους

Στο πρώτο μέρος του 2ήμερο σεμιναρίου θα δούμε μαζί τα παρακάτω θέματα:

Δραστική Συγχώρεση (προς κάποιον άλλο)

 • Γιατί να συγχωρήσουμε; Ποια τα οφέλη σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο
 • Ποια η διαφορά της Παραδοσιακής από τη Δραστική Συγχώρεση.
 • Τα 5 Στάδια της Δραστικής Συγχώρεσης
 • Γιατί κάθε φορά που συγχωρούμε κάποιον στην ουσία συγχωρούμε τον εαυτό μας
 • Τι είναι τα «επαναλαμβανόμενα μοτίβα», γιατί συμβαίνουν, πώς να τα αναγνωρίζουμε και ποια η σημασία τους στην προσωπική μας εξέλιξη
 • Η Φυγόκεντρος δύναμη ως μέσο για την συναισθηματική μας απελευθέρωση
 • Η σημασία της παλιάς μας ιστορίας θυματοποίησης και γιατί δεν θέλουμε να την «σβήσουμε»

Σημαντικό είναι να διευκρινίσουμε ότι τη συγχώρεση δεν την κάνουμε ποτέ για το άλλο άτομο, αλλά για εμάς. Συγχωρώντας, δε σημαίνει ότι ξεχνάμε το γεγονός ούτε ότι επιτρέπουμε να μας ξανασυμβεί! Αυτό που κάνουμε στην ουσία είναι ότι δηλώνουμε την πρόθεση μας να μην είμαστε πια το θύμα και την επιθυμία μας να απελευθερωθούμε από τα βαριά συναισθήματα του παρελθόντος ώστε ελεύθεροι πια να μπορούμε να αναδημιουργήσουμε την πραγματικότητα μας!

Επίσης, θα δούμε μαζί πώς να συμπληρώνουμε σωστά το «Φύλλο Εργασίας Δραστικής Συγχώρεσης», ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε στιγμή, ώστε να γίνεται η συναισθηματική απελευθέρωση και να μπορούμε μόνοι μας να βρίσκουμε την γαλήνη σε οποιαδήποτε κατάσταση και να παίρνουμε πίσω τη δύναμη μας.


Δραστική Αυτο-Συγχώρεση: Η Δύναμη μέσα σου!

Όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι μιλάνε για τη σημασία της Αγάπης και πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε όχι μόνο τους άλλους αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό!

Εξάλλου, όπως όλοι γνωρίζουμε, και ο Χριστός είπε «Αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου» τονίζοντας τη σημασίας της αγάπης του ίδιου μας του εαυτού.
Πόσο εφικτό είναι όμως στην κοινωνία που ζούμε να αγαπάμε τον εαυτό μας; Όταν το μήνυμα που μας περνάνε οι περισσότερες διαφημίσεις είναι ότι είμαστε λάθος και πρέπει να αλλάξουμε, όταν ακούμε συνεχώς για προγράμματα «αυτοβελτίωσης», όταν ο αγώνας να χάσουμε βάρος ή να έχουμε το επιθυμητό σώμα για να είμαστε αποδεκτοί και επιθυμητοί είναι καθημερινός, όταν μας κατακλύζουν οι ενοχές και η ντροπή, υπάρχει χώρος για να μας αγαπήσουμε, ακριβώς έτσι όπως είμαστε;

Βάζοντας την Μέθοδο Tipping και την τεχνική της Δραστικής Αυτό-Συγχώρεσης στη ζωή μας, μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον αποδεχόμαστε ακριβώς όπως είναι, την κάθε στιγμή. Αυτή η αγάπη και η αποδοχή εκπέμπεται γύρω μας και έτσι οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε συντονίζονται με αυτή τη νέα μας ενέργεια και μας φέρονται με την ανάλογη αγάπη, αποδοχή και εκτίμηση που έχουμε πια και εμείς για τον εαυτό μας!

Ο ρόλος της ΑυτοΣυγχώρεσης είναι πολύ σημαντικός! Αν δε συγχωρέσουμε τον εαυτό μας για πράγματα που έχουμε κάνει ή έχουμε πει στο παρελθόν και συνεχίζουμε να τον κατηγορούμε, δεν θα νιώσουμε ποτέ ότι αξίζουμε να έχουμε κάτι καλύτερο στη ζωή μας, είτε αυτό είναι ήρεμες και ουσιαστικές σχέσεις, καλύτερη υγεία, οικονομική αφθονία, μια νέα δουλειά, δημιουργικότητα, κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος του 2ήμερο σεμιναρίου θα δούμε μαζί τα παρακάτω θέματα:

Δραστική Αυτό-Συγχώρεση (προς τον εαυτό μας)

 • Τα 5 Στάδια της Δραστικής ΑυτοΣυγχώρεσης
 • Ποια η διαφορά των ενοχών από την ντροπή
 • Γιατί οι ενοχές και η ντροπή είναι τα πιο βαριά συναισθήματα, περισσότερο ακόμα και από το θυμό, το μίσος και το φόβο.
 • Είναι οι ενοχές που νιώθουμε κατάλληλες ή μη κατάλληλες;
 • Έχουμε πραγματικά το «δικαίωμα» να νιώθουμε ενοχές;
 • Πώς τα κοινωνικά, οικογενειακά, θρησκευτικά πρότυπα επηρεάζουν τα συναισθήματα μας και την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.
 • Πώς να αναγνωρίσουμε αν οι ενοχές και η ντροπή που νιώθουμε είναι πραγματικά δικά μας συναισθήματα
 • Πώς να μετατρέψουμε τον εσωτερικό μας κριτή στον εσωτερικό μας δάσκαλο
 • Την επίδραση που έχουν οι ενοχές και η ντροπή στην αυτοεκτίμηση μας


Σημαντικό είναι να διευκρινίσουμε ότι συγχωρώντας τον εαυτό μας, δε σημαίνει ότι ξεχνάμε το γεγονός ούτε ότι επιτρέπουμε να ξανασυμβεί! Αυτό που κάνουμε στην ουσία είναι ότι δηλώνουμε την πρόθεση μας να αποδεχτούμε τον εαυτό μας για ό,τι και αν έκανε στο παρελθόν και την επιθυμία μας να απελευθερωθούμε από τα βαριά συναισθήματα των ενοχών και της ντροπής ώστε ελεύθεροι πια να μπορούμε να αναδημιουργήσουμε την πραγματικότητα μας!

Επίσης, θα δούμε μαζί πώς να συμπληρώνουμε σωστά το «Φύλλο Εργασίας Δραστικής Αυτο-Συγχώρεσης», ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε στιγμή ώστε να γίνεται η συναισθηματική απελευθέρωση και να μπορούμε μόνοι μας να βρίσκουμε την γαλήνη, την αποδοχή και την αυτοεκτίμηση, σε οποιαδήποτε κατάσταση, όπως και να έχουμε πράξει.

 

Συντονίστρια:
Βιβή Δανιηλίδη
Σύμβουλος Προσωπικής Ενδυνάμωσης
Radical Living Coach - Εκπαιδεύτρια της Μεθόδου Tipping
Πιστοποιημένη “Satori Game Master”

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής:
2020

Τόπος διεξαγωγής:
Αθήνα


Δηλώστε ενδιαφέρον για να κρατήσετε τη θέση σας

Πληροροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής:

info@methodostipping.com